O nás

Jsme GaTe (anglicky jako „gejt“, což v překladu znamená brána, ale taky je to zkratka z Gay Teens – náctiletí gayové), jsme součástí spolku STUD, z.s. a kluci, kteří se rozhodli vytvořit společný tým a v tomto týmu dohromady organizovat akce pro mladé gaye do 26 let nejen v období coming outu.

Nejsme žádní nováčci, náš tým vznikl už v roce 2003 a za tu dobu se mockrát obměnil. Současný tým tvoří šest členů. Říkáte si málo nebo mnoho? No je to tak akorát na to, abychom zvládli vše, co pro gay kluky chceme připravit. Každý v týmu děláme to, co nám jde nejlépe. Dovolte tedy, abychom se vám představili

Abychom se neschovávali jenom za fotky a jména, řekneme vám o nás něco více:

Co děláme:

Jak jsme již v prvním odstavci zmínili, organizujeme společně akce pro mladé gaye. Přesněji řečeno a dle našich pravidel pro gaye ve věku od 15 do 26 let. Pokud jste ještě nebrouzdali našimi stránkami, tak věřte, že pořádáme různorodá setkání na témata, která jsou pro mladé lidi aktuální, která je zajímají a ty, které musí mladí lidé během svého dospívání řešit. Samozřejmě se orientujeme na témata převážně související s coming outem (obdobím uvědomění si a přijetí svojí sexuální orientace) a jednoduše řečeno na všechno, co souvisí s gay tématikou. Párkrát do roka pořádáme několikadenní zážitkové akce plné zábavy, jež se v poslední době staly jednou z nejdůležitějších součástí našich aktivit. Během prázdnin se zaměřujeme také na kulturní, společenské nebo sportovní aktivity. Ve spolupráci s odborníky organizujeme diskusní besedy na středních školách. Spolupracujeme mimo jiné i s dalšími gay a lesbickými organizacemi. Podíleli jsme se na vydání brožury Láska je láska, jejíž vydání naleznete na našich stránkách. A aby toho nebylo málo, tak pořád vymýšlíme nové a nové aktivity, které ještě představit nemůžeme, ale v dohledné době o nich určitě uslyšíte.

Proč to děláme:

Na tuto otázku je poměrně jednoduchá a jasná odpověď – protože nás to baví! Práce s lidmi je pro nás zábavou a jejich spokojenost naší odměnou. Snažíme se o smysluplné využití času mladých lidí. Mladí lidé mají možnost prostřednictvím našich akcí poznat nové kamarády, přátelé a vrstevníky řešící podobné problémy. Našimi akcemi se snažíme o rozvoj osobnosti, sebereflexe a zdravého sebevědomí mladých gayů. Důležitým aspektem pro nás je možnost ukázat mladým lidem, že existuje i alternativní trávení volného času, než jaké nabízí současná konzumní společnost.

Kde nás najdete:

Najdete nás hlavně v moravské metropoli – Brně. Tým zde působí od roku 2003 a zde nás také s největší pravděpodobností při organizování akcí potkáte. Některé z akcí organizujeme v našem nejbližším okolí, ale mimo to jezdíme a poznáváme i celou Českou republiku. V případě, že budete mít zájem nás kontaktovat, podívejte se na stránku s kontakty, budeme se těšit na vaše reakce.

tym-lubor_50

Lubor | L’bor